Apple začíná mít v Indii problémy

Plány Applu na růst na indickém trhu začínají narážet na problémy. Jeho počínání se totiž nelíbí konkurenčním značkám, které se obávají, že Apple škodí místní výrobě.

„Proč bychom měli dovolovat import použitých telefonů, když ostatní odvětví mají s tímto aspektem problém?“ ptal se Ravinder Zutshi, předseda nové komise Mobile and Communications Council. A kdo že sedí v komisi? Značky jako je Micromax, Intex a Samsung, což jsou jedni z největších indických prodejců smartphonů.

Momentálně Apple drží 2% indického trhu. Docílil toho mimo jiné tím, že zde svá zařízení výrazně zlevnil. Ostatní značky na to jdou jiným způsobem, a to tak, že vyrábějí „indické verze“ svých smartphonů, které jsou obvykle velmi levné.

Nicméně Apple již dále zlevňovat nechce a tak plánuje do země dovážet použité iPhony. Minulý rok to země odmítla a tak to teď firma zkouší znovu. Uvidíme, jak se jí to pořadí, když jí teď bedlivě sleduje nová komise. Plusové body Apple dostal aspoň za to, že zde staví nové Apple Story a plánuje postavit kancelářskou budovu za 25 milionu dolarů, což do regionu přinese 4500 pracovních míst.

zdroj: cultofmac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *