Messenger se integruje se Spotify

Autor: Richard Beran

Facebook doufá, že když se Messenger se Spotify integrují, že se lidé začnou více bavit o hudbě.

Nová funkce v Messengru umožňuje uživatelům posílat jakoukoli písničku, album nebo playlist ze Spotify do konverzace. Pokud tuto funkci budete chtít využít, musíte mít Spotify nainstalované na svých telefonech, protože budete muset v Messengru kliknout na „Více“ kde si vyberete aplikaci Spotify, která se vám dočasně otevře. Odtud si pak můžete vybrat co chcete sdílet a automaticky vás to přehodí zpět do Messengeru.

Facebook již testuje tie-in s hrstkou dalších partnerů. Proto je již možné požádat Uber o jízdu přes Messenger a německý deník Bild testuje způsob, jak dodat zpravodajské články prostřednictvím chatu (Facebook takto pracuje na nové formě reklamy pro Messenger).

Spolupráce mezi Facebookem a Spotify sahá zpět. Hudební služba byla mezi prvními, která příjmula sdílecí systém Facebooku. Facebook se také objevuje jako primární způsob jak se zaregistrovat nebo přihlásit ke Spotify.

Proč na tom záleží?

Protože Facebook převzal některé kritiky za to, že nutí uživatele používat Messenger na jejich telefonech, ale Facebook se brání tím, že to může poskytnout lepší psaní se zaměřením na aplikace. Integrace s aplikací jako je Spotify jsou příkladem toho, jak to má v úmyslu Facebook udělat.

Facebook chce tuto funkci představit vývojářské konferenci F8 v dubnu.

Zdroj: macworld

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *