Discovery Health: Apple Watch za 25 dolarů a fyzickou aktivitu

Autor: Richard Beran

Discovery Health: Apple Watch za 25 dolarů a fyzickou aktivitu

Většina lidí používá Apple Watch Sport ke sportování a fyzické aktivitě. Tuto kombinaci využila jihoafrická zdravotní pojišťovna Discovery Health, která představila velmi zajímavý a inovativní program.  

Program spočívá v tom, že dostanete Apple Watch Sport za 25 dolarů (což je zhruba 625 Kč) a jediné, co musíte udělat, je začít cvičit.  

Tyto chytré hodinky vám budou snímat měsíční aktivitu a následně vás obodují. Podle bodů se pak určí, kolik měsíčně za hodinky zaplatíte. Pokud dosáhnete více jak 250 bodů, tak nic platit nebudete, ale pokud bude vaše aktivita ohodnocena 0 body, tak zaplatíte zhruba 333 Kč a po opakující se nule vám Apple Watch odeberou.

Tento program je zatím jen pro některé jedince, ale Discovery Health začali spolupracovat se třemi společnostmi ve Spojených státech. Jedná se o Amgen (světová biotechnická společnost), DaVita HealthCare Partners (nezávislá lékařská skupina zajímající se o pěči ledvin) a Lockton (největší soukromá pojišťovací firma). Všechny tři společnosti tento program nabídnou zaměstnancům, aby byli zdravý a fit.

Program by se tento rok mohl dostat do USA, za podpory Jeffa Williamse. Doufejme, že se také brzy dostane do České republiky.    

 

 cvičení

ZDROJ: cultofmac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *