Elon Musk najal experta na slitiny z Applu

Elon Musk, CEO výrobce automobilů Tesla a vesmírné společnosti SpaceX, najal do obou svých společností experta na slitiny Charlese Kuehmanna z Applu.

Kuehmann je nyní viceprezidentem materiálového inženýrství jak v Tesle, tak SpaceX. Zodpovědný je zde za přinášení inovací do materiálů, což je něco, co mu v Applu velice šlo. Své nové zaměstnání začal údajně v prosinci.

Jedná se o uznávaného odborníka. V roce 1994 získal PhD v materiálovém inženýrství na Northwestern University a následně spoluzaložil s dvěma spolužáky společnost QuesTek. Úspěch této společnosti byl rozsáhlý, na kontě mají řadu objevů a můžou za komercializaci a praktické využití několika nových slitin.

V roce 2012 QuesTek koupila neznámá osoba. Ten samý rok Kuehmann nastoupil do Applu. Spekuluje se, že neznámým kupcem byl Apple, ale do dnešního dne není informace oficiálně potvrzena.

Kuehmann se v Applu zasloužil například o slitinu hliníku, ze které jsou vyrobeny Apple Watch. Ta je podle firmy o 60% silnější než standardní slity.

zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *