FBI prý požaduje odemknutí dalších 12 iPhonů, Bill Gates souhlasí

Nová zpráva z The Wall Street Journal naznačuje, že případ Apple vs. FBI je mnohem komplikovanější, než se na první pohled může zdát. Zatímco všichni vědí o jednom iPhonu, který chce úřad odemknout, vypadá to, že jich nakonec bude víc. Celkem 12.

Zpráva, jež cituje zdroje, které jsou v kontaktu s kauzou, tvrdí, že ministerstvo spravedlnosti požaduje data z „minimálně 12 dalších iPhonů“ zapojených v kriminální činnosti. Žádný z těchto případů zatím nebyl zveřejněn. Údajně však nejsou tak závažné jako případ teroristy ze San Bernardina.

Mezitím se ozval spoluzakladatel Microsoftu Bill Gates, který se postavil v debatě soukromí uživatelů vs. národní bezpečnost na stranu FBI. Podle něj by měl Apple vytvořit nějakou speciální cestu, jak by vláda mohla v tomto případě získat přístup k iPhonu.

„Je to konkrétní případ. Nechtějí po Applu, aby předložil všechny existující iPhony, chtějí jen tento jeden případ,“ uvedl Gates pro Financial Times.

Nicméně Gates toto vyslovil ještě před tím, než vyplynulo na povrch, že americká vláda požaduje data z dalších 12 iPhonů. Jeho komentář vyzněl tak, že souhlasí jen s případem ze San Bernardina. Zda by s touto novou informací změnil názor, není jisté.

Spor Applu s FBI započal minulý týden a od té chvíle se stal jednou z nejdiskutovanějších a nejkomplexnějších technologických kauz poslední doby.

zdroj: 9to5mac

This article has 2 comments

  1. Estera Noémi Reply

    uvidíme či im to dovolí úrad odomknúť

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *