FBI vysvětluje, proč změnila heslo k Apple ID účtu teroristického útočníka

Apple včera informoval o tom, že FBI změnila heslo k Apple ID účtu strůjce nedávného teroristického útoku několik hodin po zabavení jeho zařízení. Díky tomu si svojí vlastní chybou znemožnila přístup do jeho iPhonu. Americká federální policie nyní vysvětluje, proč tento nešťastný krok provedla.

V uplynulých dnech jsme vás již několikrát informovali o rozporu mezi Applem a FBI ohledně odemknutí iPhonu jednoho ze strůjců nedávného teroristického útoku. FBI požádala Apple o vytvoření speciální verze iOS, která by umožnila zjištění hesla hrubou silou. To společnost ale odmítla s tím, že by taková verze iOS mohla být v budoucnu zneužita a že je to proti jejím morálním zásadám o ochraně soukromí zákazníků. Celá věc došla až tak daleko, že Apple dostal poskytnutí pomoci nařízeno od soudu.

FBI z dosud neznámých důvodů změnila heslo k Apple ID zmíněného útočníka. To Apple označil jako nešťastný krok, který zamezil tomu, aby společnost mohla data ze zařízení získat před iCloud. Nyní ale FBI odhalila, že se jí díky změně hesla nějaká data z telefonu získat podařila.

Jedná se ale pouze o zálohy útočníka na iCloudu nahrané do 19. října. A to FBI nestačí. Právě proto policie požádala Apple o výše zmíněnou upravenou verzi iOS.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *