Poprvé se prodalo více chytrých hodinek než těch švýcarských, Apple Watch dominují trhu

Podle nejnovějších dat společnosti Strategy Analytics se v posledním čtvrtletí roku 2015 prodalo poprvé v historii více chytrých hodinek než švýcarských hodinek. Apple Watch se jakožto dominantní chytré hodinky staly leaderem tohoto trhu.

Ve zmíněném čtvrtletí se prodalo 8,1 milionu chytrých hodinek a 7,9 milionu švýcarských hodinek. Pro smartwatch to představuje více než trojnásobný růst oproti stejnému období v roce 2014 – jejich největší prodeje byly v Severní Americe, západní Evropě a v Asii. Když k tomu připočítáme, že Apple Watch zabraly v tomto období 63 % trhu s chytrými hodinkami, je jednoduché si domyslet, kdo vyšel z vánoční sezóny jako vítěz (nápověda: Apple).

Samsung si se svými chytrými hodinkami Gear ukrojil 16 % trhu. To znamená, že 8 z 10 chytrých hodinek jsou od některé z těchto dvou společností.

Švýcarští výrobci hodinek dlouho předstírali, že chytré hodinky neexistují. Že jejich pozice na trhu je neohrozitelná. Nicméně nyní už je jasné, že chytré hodinky jsou pro ty švýcarské přímou konkurencí. Např. prestižní hodinky TAG Heuer měly ve sledovaném období podíl na trhu pouze 1 %. Samozřejmě se dá namítnout, že tyto hodinky jsou cenově někde úplně jinde a že tak vysoké prodeje ani nepotřebují. Nicméně i TAG Heuer už představil svůj vlastní model chytrých hodinek s Androidem za přijatelných 1500 dolarů, což poukazuje na to, že hodinkový průmysl se s nástupem smartwatches opravdu mění.

Zdroj: appleinsider.com

This article has 2 comments

  1. Renci Reply

    Ešte keby tak začali dominovať v predajnej cene ale nie čo sa týka najvyšších cien ale pomeru: kvalita a cena

  2. Estera Noémi Reply

    súhlasím mali by dominovať v predajnej cene

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *