Podivná zpráva popisuje lidi, kteří nechtějí pracovat v Applu

Britské noviny The Guardian jsou vyhlášeny svými zprávami, které jsou vysoce nad průměrem. V pátek však zveřejnily článek, jenž je poměrně bizarní. Podle něj Applu prodeje klesají proto, že softwarový inženýři již ve firmě nechtějí pracovat.

Apple již v očích softwarových inženýrů není to nejlepší místo, kde by mohli pracovat. Tvrdí to personalisté ze Silicon Valley. Jedná se o trend, který pomalu narůstá posledních několik let – a nyní se stává skutečně akutním.

Jaký důkaz proto toto tvrzení mají? Jeden vývojář na volné noze, jeden neznámý šéf startupu, jeden softwarový designer a dva personalisté. Jedním z důvodů je údajně kultura Applu, která nařizuje vše držet v tajemství a fakt, že společnost nepodává jídlo zdarma, což v roce 2012 bylo neobvyklé, ale v roce 2016 naprosto šokující, zejména vzhledem ke kapacitám, které zde pracují.

Jediný více méně rozumný důvod, jenž uvedly, je nechuť některých inženýrů pracovat neustále na jednom a tom samém produktu, byť úspěšném. Nicméně není mi jasné, jak někoho může šokovat, že ne každý zaměstnanec chce pracovat všude. A to natolik, že o tom napíše článek do významných novin.

zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *