Apple aplikaci pro přechod z iOS na Android nevyvíjí

Apple vyvrací fámy o tom, že by vyvíjel aplikaci pro přechod z iOS na Android. Je to jedna z výjimečných situací, kdy společnost nějakou fámu okomentovala.

Aplikace pro přechod z Androidu na iOS již nějakou dobu existuje, Apple ji oznámil při představení iPhonu 6s v září. Jednalo se o první aplikaci Applu na Google Play a od „ufňukaných uživatelů Androidu“ získala vysoké množství negativních hodnocení, ačkoli většina z nich vůbec aplikaci vyzkoušela. Navíc se později ukázalo, že se pravděpodobně jedná pouze o přejmenovanou aplikaci podobného zaměření, která již na Google Play byla delší dobu. Apple aplikace „Move to iOS“ vydal v reakci na stále rostoucí počet přecházejících uživatelů.

Nedávno se objevily fámy o tom, že Apple vyvíjí i aplikaci pro přechod uživatelů z iOS na Android. To by se od společnosti mohlo zdát jako lehce nesmyslný krok, ale vznik fám byl reakcí na informaci o tom, že někteří evropští operátoři si stěžují na obtížnost přechodu z iOS na jinou platformu a jeho uzavřenost. Mnoho služeb Googlu je dostupných i z iOS, nicméně naopak to v mnoha případech neplatí. Příkladem může být iMessage, textovací služba, kterou můžou užívat pouze uživatelé Apple produktů.

Zdroj: appleinsider.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *