Jaké nové produkty můžeme tento rok očekávat od Applu?

Již nyní víme o spoustě nových produktů, jejichž vydání Apple plánuje na rok 2016. Na které se těšíte nejvíc?

Apple Watch 2 – březen 2016

Novou generaci chytrých hodinek má Apple podle několika zatím nepotvrzených informací představit na březnové konferenci. Ty mají obsahovat nové zdravotní senzory pro snímání tělesných funkcí jako např. vodivost pokožky, okysličení krve a krevní tlak. Dále mají být tenčí a očekávat můžeme a větší nezávislost na iPhonu.

iPhone 7 a 7 Plus – září/říjen 2016

To, že Apple vydá nový chytrý telefon je jisté. S největší pravděpodobností ho představí někdy v září a vydá na přelomu září a října – jako každý rok. Velikost displeje má zůstat stejná, jako tomu je u stávajících modelů 6s a 6s Plus – čili 4,7 palce a 5,5 palce. Podle dosavadních informací se můžeme kromě výkonnějšího hardwaru těšit na nový a tenčí vzhled, vodotěsnost a vylepšené kamery. Technologie pro výrobu displeje zatím zůstane nezměněna, spekulované OLED displeje od LG a Samsungu se mají objevit až u dalších modelů. Podle dalších nepotvrzených informací bude možná odstraněn 3,5mm jack konektor pro sluchátka, které by se připojovaly přes Lightning konektor.

iPhone 6c – březen 2016

Podle některých informací má být na březnové konferenci kromě druhé generace Apple Watch představen i menší, 4palcový iPhone, který zatím dostal označení 6c. Bude se jednat o levnější variantu iPhonu, nicméně může už obsahovat některé funkce, které budou u vlajkového iPhonu 7, jako např. vodotěsnost a absenci 3,5mm jack konektoru. Na rozdíl od iPhonu 5c nemá být (naštěstí) umělohmotný, nýbrž hliníkový. Nicméně pestřejší barvy údajně očekávat můžeme. Podle jednoho z analytiků se také se můžeme těšit na hardware srovnatelný s tím u iPhonu 6s – čip A9 a 2 GB RAM.

iPad Air 3 – první polovina roku 2016

Poněvadž nová verze nejpopulárnějšího iPadu minulý rok představena nebyla, s vysokou pravděpodobností ji můžeme očekávat tento rok. Nicméně zatím toho o něm příliš nevíme – pravděpodobně bude obsahovat výkonnější hardware a nebude podporovat 3D Touch. Nějakou výraznou novinku ale očekávat určitě můžeme.

Nové MacBooky – první polovina roku 2016

Začátkem roku (možná také na březnové konferenci?) můžeme očekávat i nové verze všech MacBooků – klasického, levnějšího Air i výkonnějšího Pro. U nich má projít hlavně hardwarové vylepšení a zvýšení výdrže baterie.

iMac – konec roku 2016

Řada iMaců byla vylepšena již v říjnu 2015, takže nové verze můžeme očekávat minimálně až koncem tohoto roku. Stejně jako u MacBooků, i u iMaců proběhne hlavně hardwarové vylepšení.

Softwarové vylepšení

iPhone 7 přijde pravděpodobně s novým iOS 10, stejně jako nové Apple Watch 2 budou obsahovat watchOS 3. Nicméně to je zatím vše, co v tuto chvíli víme. Vyjít by měla i nová verze OS X, 10.12.

Zdroj:

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *