Jailbreak pro iOS 9.2: co zatím víme

Od vydání jailbreaku pro iOS 9.0.x již uběhly více než dva měsíce a i když od té doby Apple vydal pro svůj mobilní operační systém již dvě majoritní aktualizace, jailbreak pro ani jednu z nich stále žádná vývojářská skupina nevydala. Jaká je tedy aktuální situace?

iOS 9 byl vydán 16. září a přinesl některé zajímavé novinky. Ještě během stejného měsíce vyšly dvě menší aktualizace s opravami chyb, iOS 9.0.1 a 9.0.2. První a zatím i poslední jailbreak pro veřejnost vydala asijská skupina Pangu právě pro tyto verze iOS.

S vydáním iOS 9.1, které proběhlo 21. října, přestal být jailbreak od Pangu funkční. Tato nová verze totiž odstranila některé bezpečnostní nedostatky, které tento jailbreak využíval. Díky tomu je iOS 9.0.2 poslední verzí, pro kterou aktuálně jailbreak existuje – alespoň takový, ke kterému by měla přístup široká veřejnost. Apple také už zavřel okna pro stažení této verze iOS, takže uživatelé, kteří již mají svá zařízení aktualizovaná se k této verzi vrátit nemůžou.

Nyní údajně na jailbreaku pro nové verze iOS pracují dvě skupiny – již zmíněná Pangu a dále TiG. Druhá z těchto skupin má podle nedávné zprávy dokonce k prolomení iOS 9.2 již blízko – jailbreak pro tuto verzi operačního systému měl původně být hotový do konce tohoto roku, ale vzhledem k tomu, že ten končí za pár hodin, tak se to jeví jako nepravděpodobné. Nicméně stále může být vydán začátkem ledna.

To je zatím bohužel vše, co v tuto chvíli víme a nezbývá nám tedy nic jiného, než čekat.

Zdroj: idownloadblog.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *