Dodavatelem OLED displejů pro Apple bude Samsung a LG

Nejmenovaný korejský zdroj hovoří o tom, že Apple dokončuje smlouvu o odebírání OLED displejů od Samsungu a LG Display. Ty by měly v budoucnu nahradit současné IPS LCD displeje.

O tom informoval deník Electronic Times. LG je již v současnosti dodavatelem OLED displejů pro Apple Watch a pro jejich další generaci má být dokonce exkluzivním dodavatelem. Samsung v současnosti dodává Applu hlavně čipy do iPhonů, nicméně v budoucnu ho v tomto ohledu má kompletně nahradit konkurenční TSMC. Na druhou stranu to, že Samsung bude Applu dodávat OLED displeje pro iPhony vypadá velmi reálně, protože tohle není první zpráva, která o tom hovoří.

Očekává se, že obě korejské společnosti vloží do rozšíření výrobních kapacit pro OLED displeje v příštích 2-3 letech necelých 13 miliard dolarů, aby pokryly veškerou poptávku. S tím jím podle nepotvrzených zpráv pomáhá i samotný Apple.

Nicméně LG má být majoritním dodavatelem. V současnosti modernizuje své výrobní linky a má dodávat o 30 % více OLED panelů než Samsung. Na druhou stranu Samsung má zase podle dalších zpráv dodávat i část displejů pro Apple Watch – což je ale zase v rozporu s původní informací, že LG má být exkluzivním dodavatelem displejů pro chytré hodinky Applu.

Podle zmíněného zdroje je Apple při vyjednávání tvrdý a tlačí na Samsung, aby se marže z OLED displejů pohybovala v řádu jednotek dolarů.

Apple má OLED displeje začít do svých iPhonů dávat v roce 2018.

Zdroj: appleinsider.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *