Apple byl zažalován za sníženou výkonnost iOS 9 na starších iPhonech

Na Apple byla podána další žaloba. To by nebylo nic neobvyklého, protože v poslední době se tak děje velmi často. Nicméně tentokrát se žaloba týká nedostatku, který trápí mnoho uživatelů – pomalý běh nového iOS 9 na starších iOS zařízeních, hlavně na iPhonu 4s.

Podle žaloby iOS výrazně zpomaluje iPhone 4s a Apple by měl uživatelům poskytnout možnost downgradu na starší verzi iOS. Žalobu podpořilo již 100 dalších žalobců a někteří z nich dokonce tvrdí, že iOS 9 udělal iPhone 4s nepoužitelným. Údajně jsou zpomaleny všechny aplikace a i celý systém, který se stal nestabilní.

Tím ale žaloba pouze začíná. Dále se v ní mluví o tom, že Apple věděl o těchto nedostatcích a stejně aktualizaci pro iPhone 4s povolil a dokonce ji i propagoval s ujištěním, že se zlepší výdrž baterie i další věci. Podle žalující strany měl Apple na potenciální problémy uživatele upozornit. Uživatelům vznikly údajně škody ve výši 5 milionů dolarů.

Je třeba poznamenat, že po vydání iOS 9 si opravdu velká část uživatelů převážně starších iOS zařízení na problémy se stabilitou i výkonem stěžovala. Nicméně většina těch nejčastějších chyb byla opravena hned s aktualizací 9.1. I tak je ale Apple podle žalobců vinen z „úmyslného zastarávání“ jeho starších produktů.

Zdroj: 9to5mac.com

This article has 1 comments

  1. Lukas Reply

    Tohle by nikoho u Windows, nebo Androidu ani nenapadlo, protože tam je to samozřejmostí, že po pár měsících se systém postupně zpomaluje, respektive hardware nestíhá… Proč se telefony s Androidem prodávají se zastaralým OS a nový nejde ani nahrát? To je důvod proč jsem přešel na iOS.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *