Prodalo se během Vánoc víc Fitbit než Apple Watch?

I když chytré hodinky od Applu zajisté jsou pro Fitbit hrozbou, tak to zatím vypadá, že během vánoční sezóny se to neprojevilo. Fitbit se totiž i přes rostoucí konkurenci prodávali v tomto období výborně.

Ačkoli přesná prodejní čísla Fitbit nezveřejnil, jeho iOS aplikace vystřelila během vánočních svátků mezi přední pozice ve stahovanosti. To může znamenat jedině fakt, že opravdu hodně uživatelů tento chytrý náramek pro monitorování tělesných funkcí našlo pod stromečkem.

Jenže jak si Fitbit vedl v porovnání s Apple Watch, jejichž funkce se v mnoha ohledech překrývají? To zatím bohužel nemůžeme říct. Ani Apple totiž prodejní čísla svých hodinek neposkytl a iOS aplikace pro ně je předinstalována přímo v systému, takže není možné ani porovnat počty jejich stažení.

Nicméně v poměrně nedávných statistikách byly Fitbit stále nejprodávanějšími wearables. I když prodeje Apple Watch raketově rostou a překonaly např. chytré hodinky s Androidem, Fitbit nahrává jejich nízká cena, i když mají méně funkcí. Na druhou stranu díky vyšší ceně Apple Watch je možné dovolit si odhad, že i když se pravděpodobně prodalo více kusů Fitbit, vyšší zisky ve výsledku získal z prodejů chytrých hodinek Apple.

Zdroj: cultofmac.com

This article has 1 comments

  1. la banana Reply

    kdo by si taky koupil něco tak nepovedeného jako Apple Watch ještě za takovou cenu

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *