Microsoft doufá, že se stane konkurentem pro Apple na trhu smartphonů

Steve Guggenheimer, viceprezident Microsoftu, přiznal, že Apple je společnost s největším ziskem z prodeje smartphonů. Zároveň ale dodal, že Microsoft má v plánu ho v této pozici minimálně ohrozit.

Jak jsme vás nedávno informovali, Apple opravdu tvoří většinu zisků na smartphonovém trhu. Až daleko za ním je Samsung, ostatní výrobci mají na těchto ziscích podíl pouze v řádech jednotek procent. Nicméně Samsung se zase může chlubit prvenstvím v počtu globálně prodaných smartphonů.

Microsoft nemá ani jedno. Jeho zisky jsou tvořeny jinde a podíl jeho smarthonů na trhu je mezi mizivými 2,5-3 %. Podle Guggenheimera se Microsoft rozhodl orientovat se na pracovní smartphony. „Pokud potřebujete telefon jako pracovní nástroj, chcete Microsoft Phone. Naše telefony jsou kompatibilní s Microsoft Office, což usnadňuje správu kalendáře, emailů a podobných věcí.

Nicméně to zatím spíše vypadá, že se Microsoft snaží Apple kopírovat. Otevřel velký kamenný obchod ve stylu Apple Storu na hlavní newyorkské ulici, vydává přímé konkurenty pro produkty Applu jako Surface Pro a Surface Book a podobně.

Bývalý výkonný ředitel Microsoftu, Steve Ballmer, nedávno tvrdil, že Microsoft plánuje tvrdý útok na Apple v oblasti hardwaru. Řekl, že věří tomu, že Microsoft opravdu bude konkurencí Applu. Nicméně Steve Ballmer řekl spoustu věcí, které se nikdy nestaly a byl známý tím, že se prezentoval jako rival Steva Jobse.

Zdroj: patentlyapple.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *