Tyto aplikace vám nejvíce žerou baterii

Výrobce antivirů AVG vydal zprávu, ve které uvedl aplikace, které nejvíce spotřebovávají baterii zařízení a nejvíce zasekávají paměť.

Některé jsou všeobecně známé, ale jiné vás poměrně překvapí. Pomalu ale jistě zabíjejí funkčnost vašeho mobilu.

AVG data získal od 1 milionu anonymních uživatelů. Hodnotil v nich, kolik aplikace čerpaly baterie, kolik místa zabraly a kolik dat využívaly. AVG je poté rozdělil na aplikace, které běží na pozadí a které uživatelé aktivují.

Amazon

Nákupní aplikace Amazonu se na seznamu problematických aplikací objevila šestkrát. Problémy dělá ve všech kategoriích, nadmíru žere baterii a zasekává paměť. Celkově snižuje funkčnost celého zařízení.

Facebook

Že je na seznamu Facebook asi není překvapující. To, že tato aplikace nesmírně žere baterii, je všeobecně známo. V seznamu je celkem sedmkrát a vítězí ve všech kategoriích jako aplikace, která dělá nejvíce problému při běhu na pozadí. Stejně špatně je na tom Messenger.

Chrome

Člověk by řekl, že technologická firma Google si bude umět ohlídat, zda jejich aplikace nedělají lidem potíže. Bohužel ne. Chrome se umístil po Facebooku druhý v aplikacích co dělají největší neplechu při běhu na pozadí.

Snapchat

Snapchat se umístil celkově jako druhý největší zloděj baterie při aktivním používání a největší zabíječ funkčnosti zařízení. Možná by stálo za to přehodnotit, zda vám posílání fotek svým kamarádům za tohle stojí.

Dále v seznamu často figurovaly aplikace Instagram, The Weather Channel, KakaoTalk, Whats App, Spotify, Netflix a BBC News.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *