Apple zažádal o patent na „samoregenerační“ vodotěsné porty

Ačkoli Apple při vydání nového iPhonu 6s/Plus žádnou zmínku o voděodolnosti tohoto zařízení neudělal, testy zjistily, že firma v této oblasti znatelně pokročila – nové smartphony jsou funkční i po hodině strávené zcela pod vodou.

Nicméně voda se vždycky eventuálně někam dostane, a to skrze porty jako je lightning port nebo port na sluchátka. Patent, o který Apple dnes zažádal, navrhuje způsob, jak problém vyřešit.

Patent se věnuje něčemu, co by se dalo nazvat „samoregenerační“ elastomer. Elastomer je polymerní materiál přírodního nebo syntetického původu, vyznačující se velkou pružností, tedy schopností se účinkem vnější síly výrazně deformovat a poté opět zaujmout původní tvar.

Porty by tedy byly těmito elastomery vyplněny, přičemž elektrické příslušenství by přes ně zapojit šlo. Po jejich vytažení by se vrátily do své původní podoby.

Vyobrazuje to obrázek ze serveru Business Insider.

skitch-2

Jak už u Applu bývá zvykem, mnoho jejich nápadů se do praxe nikdy nedostane. Ale vzhledem k tomu, že na vylepšení voděodolnosti očividně aktivně pracují, je možné, že tohoto patentu se v nějakém zařízení skutečně dočkáme.

Ocenili byste podobnou vymoženost v iPhonu? Napište nám do komentářů.

zdroj: 9to5mac

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *