Eddy Cue promluvil o Apple News i budoucnosti Applu

Eddy Cue, viceprezident Applu, poskytl rozhovor pro CNN. Mluvil v něm hlavně o Apple News a čím se tato aplikace liší od ostatních.

Podle něj aplikace Apple News není pouze agregátorem novinek, což je její hlavní účel, ale i distribuční platformou pro vydavatele. S příchodem podobných služeb od Facebooku nebo Googlu se někteří vydavatelé obávají toho, že ztratí kontrolu nad distribucí svých článků. Apple chce ale koncovým uživatelům poskytovat pouze kvalitní obsah.

Apple prý neplánuje najmout vlastní novináře ani si brát podíl ze zisků z reklam jednotlivých vydavatelů. Jedinou výjimku tvoří přímo Apple reklamy – ty jsou podobné např. Google reklamám – ze kterých si Apple bere 30 % zisků.

Téma se v rozhovoru přesunulo i na dostupnost Apple News v Číně. Podle některých informací je totiž tato aplikace na území Číny zablokována – údajně kvůli tamější cenzuře, podle čínských zákonů je totiž za obsah článků zodpovědný jejich poskytovatel a za nevhodný obsah může být stíhán. K této situaci dosud Apple žádné oficiální vyjádření neposkytl, nicméně podle Cua Apple k ničemu ze strany Číny tlačen není a mají s ní prý velmi dobré vztahy. Apple údajně pracuje i na News aplikaci přímo pro Čínu.

Zdroj: appleinsider.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *