Aplikace Amazon Instant Video bude brzy dostupná pro Apple TV

Od příchodu tvOS a Apple TV 4. generace dosud chyběla mezi aplikacemi pro poskytování videoobsahu ta od Amazonu, Instant Video. To se má v blízké době změnit. Jaká bude situace s poskytováním videoobsahu u nás?

O tom, proč aplikace Instant Video dosud na tvOS chyběla, se vedly mnohé spekulace. V USA totiž patří mezi hlavní poskytovatele videoobsahu jako Netflix a Hulu. Jako hlavní důvod byl často udáván fakt, že Amazon vyrábí zařízení podobné Apple TV, Fire TV, které je na trhu digitálních mediálních přijímačů pro Apple druhým největším konkurentem. Tento boj probíhá i z druhé strany, protože Amazon nedávno právě Apple TV vyřadil z prodeje na svém internetovém obchodu – údajně proto, aby si ho „zákazníci nepletli s Fire TV.“

Nicméně nakonec se aplikace od Amazonu na Aple TV objeví. Zjistil to jeden iOS vývojář přímo po kontaktování Amazonu a tuto informaci poté zveřejnil na svém Twitter účtu.

Jak je řečeno ve zmíněném tweetu, aplikace bude dostupná nejspíš v řádu několika týdnů.

Amazon má podobně jako Netflix i svoji vlastní tvorbu, nedávno se objevil např. pozitivně přijatý seriál založený na románu od Philipa K. Dicka, The Man in the High Castle. Ten pojednává o alternativní historii, kdy nacistické Německo a císařské Japonsko vyhrálo druhou světovou válku.

Nicméně v našich končinách je dostupnost těchto služeb stále mizivá. Kromě rozporuplných pokusů televizních stanic jako Nova a Prima tu máme kromě internetové televize Stream pouze HBO Go. Otázkou ale zůstává, jak se tyto společnosti k vývoji tvOS aplikace pro své služby postaví. Snad k nám tedy brzy dorazí populární Netflix.

Zdroj: 9to5mac.com

This article has 1 comments

  1. Stanislav Reply

    Snad k nám brzy dorazí Netflix. Filmy jsou poslední věc, u kterých je jejich distribuce zatím fakt na nic.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *