Australské banky odmítají přijmout Apple Pay

V Austrálii byl nedávno spuštěn Apple Pay. Zatím je tam ale dostupný pouze pro zákazníky globální banky American Express. Důvodem je to, že australské banky odmítají platební služby Applu poskytovat.

Důvodem tedy není to, že by Apple nevyvinul dostatečnou snahu poskytnout Apple Pay v Austrálii větší skupině uživatelů, jak si původně někteří mysleli. Podle mluvčího opoziční australské strany Labout Party může toto chování australských bank omezit svobodnou tržní soutěž, jak informoval australský deník Sydney Morning Herald.

V USA si banky běžně berou 1 % z částky zaplacené platební kartou. Při použíti Apple Pay si 15 % z tohoto 1 % bere Apple. V Austrálii si ale banky z plateb pomocí platební karty berou pouze 0,5 % částky, přičemž Apple stále požaduje výše zmíněných 15 % z 1%. To je nejspíš důvod, proč australské bank odmítají Apple Pay.

Dalším důvodem je i to, že Austrálie už má trh s mobilními platbami rozvinutý a spousta tamějších banek už službu svojí verzi Apple Pay nabízí. Podle některých informací se také k této platební službě Applu staví pozitivně pouze MasterCard, Visa je údajně spokojená se svojí vlastní mobilní platební službou.

Zdroj: 9to5mac.com

This article has 2 comments

  1. anoanym Reply

    naše banky by se tomu určitě taky bránily, i kdyby je to mělo stát jen zlomek příjmů

  2. Honza Reply

    Ja kvuli tomu jedu do Australie a stejne se nedockam 😃

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *