Dodavatel displejů pro Apple, LG Display, staví továrnu pro výrobu OLED displejů

Jeden z dodavatelů Applu staví továrnu pro výrobu OLED displejů za 4 miliardy dolarů. Začne Apple tento typ displeje používat pro iPhony?

Díky pohybu výrobních linek v Asii se dá ledacos odhadnout. Kvůli tak velkému odběrateli, jako je Apple, neváhají dodavatelé v případě uzavření smlouvy klidně vystavět novou továrnu. A právě to teď podle nových zpráv dělá LG Display, který poskytuje OLED displeje pro Apple Watch a LCD panely pro jejich ostatní produkty. Rozšiřuje výrobní kapacity právě pro výrobu OLED displejů.

Očekává totiž zvýšenou poptávku po nich v roce 2017. Je tedy velmi možné, že v tomto roce začne Apple do svých iPhonů dávat OLED displeje, které používá ve svých vlajkových modelech např. Samsung. V současnosti používají iPhony displeje s technologií IPS LCD.

Nicméně žádná ze stran nic takového nepotvrdila a pohybujeme se tedy na úrovni domněnek. Podle dalších zpráv totiž o pozici dodavatele OLED displejů pro iPhony usiluje samotný Samsung, který už potvrdil, že s Applem ohledně této věci jedná. Na druhou stranu je zde známý analytik Applu Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI Securities, který tvrdí, že Apple nebude u iPhonů používat displeje s technologií OLED nejméně další tři roky.

Zdroj: idownloadblog.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *