Vydá Apple nový produkt z oblasti zdravotnictví?

Výkonný ředitel Applu Tim Cook v jednom z rozhovorů naznačil, že jeho společnost by mohla vydat úplně nový produkt z oblasti zdravotnictví, který nesouvisí s jejich chytrými hodinkami Apple Watch.

Zdravotnické zařízení musí v USA procházet složitým procesem, kdy je schválí tamější úřad pro regulaci jídla a léků. Apple podle Cooka nechce své hodinky nechat tímto procesem procházet, protože by ho to zdržovalo v nových inovacích Apple Watch. Nicméně dodal, že by mu „nevadilo nechat tímto procesem projít úplně nový produkt.“

Tento zdravotnický produkt by „mohl být aplikace nebo i něco úplně jiného,“ tvrdí Cook. Apple už se s úředníky z tohoto regulačního úřadu setkal koncem roku 2013. Schůzka se týkala mobilních zdravotnických aplikací a bylo to v době, kdy se začaly objevovat chytré hodinky monitorující životní funkce – zařízení, které tehdy bylo i pro vlastní úřad velkou neznámou.

Apple má o zdravotnictví – zatím tedy pouze na území USA – očividně zájem. Na své konferenci v září již představil několik aplikací pro iPad Pro i Apple Watch, které s využitím ve zdravotnictví počítají.

Zdroj: appleinsider.com
Úvodní obrázek: massdevice.com

This article has 1 comments

  1. Machine_Bull Reply

    škoda, že naše zastaralý zdravotnictví na nějaký nový způsoby léčby a kontroly zdraví nikdy nezareaguje…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *