Apple Watch jsou při měření běhu bez iPhonu nepřesné

Nový watchOS se snaží o osamostatnění Apple Watch od iPhonu. Nicméně se ukázalo, že v některých případech se to příliš nedaří.

Runkeeper je jednou z prvních velkých aplikací pro měření běhání, která odpojení Apple Watch od iPhonu umožňuje. Oficiální aplikace Applu Workout to sice umožňuje už déle, nicméně Runkeeper je první takovou aplikací třetí strany.

První, co redaktor webu CultOfMac testující funkčnost Apple Watch bez iPhonu zaregistroval, je nepříjemná červená ikonka na Apple Watch indikující, že iPhone není v jejich dosahu, i když by to nemělo ničemu vadit. Nicméně to není takový problém a jistě bude časem odstraněn. Mnohem větší problém je to, že po chvíli zjistil, že hodinky bez připojení k iPhonu neměří přesně – i když je měl řádně zkalibrované. Jeho kolečko pro běhání, které má z dřívějška změřené na 7,2 míle bylo nyní vypočítáno na 10,5 míle, což je opravdu výrazná nepřesnost.

Když redaktor kontaktoval technickou podporu Applu, bylo mu doporučeno hodinky znovu kalibrovat. Jenže to nepomohlo a komunikace s technickou podporou skončila tím, že bude muset při běhání nosit i svůj iPhone. To není něco, co by uživatel od chytrých hodinek očekával.

Zdroj: cultofmac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *