Steve Jobs zvažoval Apple automobil už v roce 2008

Podle hlavního tvůrce iPodu Tonyho Fadella přemýšlel Steve Jobs o výrobě Apple automobilu již před více než sedmi lety.

O tom, že vývoj automobilu v Applu probíhá se už ví. Projekt dostal pracovní označení Titan a má jít o městský elektromobil, který Apple představí pravděpodobně v roce 2019/2020. Apple taky podle všeho nezůstává pozadu se samořídícími technologiemi. O započetí vývoje Apple automobilu se šušká už od začátku roku a výkonný ředitel Applu Tim Cook ho nedávno potvrdil.

Nicméně nyní vyšlo najevo, že o automobilu se v Applu mluvilo už mnohem dříve. V roce 2008 to zvažoval tehdejší výkonný ředitel Steve Jobs – alespoň to tak tvrdí Tony Fadell, který mimo jiné řídil vývoj iPodu v letech 2001-2010, v rozhovoru pro Bloomberg.

Steve Jobs řídil Mercedes, ale když byl americký automobilový průmysl v roce 2008 těžce zasažen světovou ekonomickou krizí, začal si s myšlenkou Apple automobilu prý pohrávat – automobil přirovnal k iPhonu. „Automobil má baterii, má počítač, má motor, má mechanickou strukturu. Když se podíváš na iPhone, má ty samé věci. Dokonce i motor,“ měl Steve Jobs říct při jednom rozhovoru Tonymu Fadellovi. Poté začal přemýšlet, jak by „jeho“ automobil vypadal, nicméně nakonec od té myšlenky opustil.

Zdroj: macrumors.com

This article has 1 comments

  1. Biscuit Reply

    nedovedu si představit cílovou skupinu zakazniku pro auto od applu

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *