Je libo lego Steve Jobs, Steve Wozniak a Tim Cook?

Společnost, která se zabývá výrobou speciálních lego postaviček ze světa techniky, nově nabízí minifigurky zakladatelů Applu Steva Jobse, Steva Wozniaka a současného CEO Tima Cooka.

Vedle Stevů a Cooka mají FamousBrick také minifigurky viceprezidenta designu Applu Jonyho Ive, šéfa marketingu Phila Schillera, nebo také zakladatele Microsoftu Billa Gatese, zakladatele Facebooku Marka Zuckerberga, whistlerblowera NSA Edwarda Snowdena a technického pionýra Konrada Zuse. Ten před 70 lety postavil první programovatelný počítač.

FamousBrick se však nezaměřili jen na vzhled, většina jich je doplněna o nějaký ikonický produkt. Například Tim Cook má miniaturní iPhone 5s, Schiller zas drží černou kulatou kostičku, která vypadá přesně jako předělaný Mac Pro, který v roce 2013 předvedl na Worldwide Developers Conferene.

Firma sídlí v německém městě Lindau a postavičky vyrábí mixem existujících lego komponentů.

“Koukáme na originální lego kostičky a hledáme ty pravé.” uvedl Pascal Giessler serveru CultofMac. “Zní to jednoduše, ale není. Například pro hlavu Steva Jobse jsme museli použít hlavu vesmírného vědce z roku 1998.”

Dále uvádí: “Samozřejmě, že jsem velký fanoušek Applu. A v dětství jsem se zamiloval do lega. Teď můžu tyto dvě hobby spojit. Vše začalo touhu, mít svého vlastního Steva Jobse. Byl to velmi inspirativní člověk a chtěl jsem ho mít na stole. Dostal jsem na figurku pozitivní feedback, tak jsem je začal prodávat v malém online obchodě.”

Každý kus stojí 14.90 dolarů nebo 12.90 euro.

zdroj: cultofmac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *