Apple, Amazon a Google spojili své síly ve finančně-technologické lobby

Technologičtí giganti Apple, Amazon, Google, PayPal a Intuit dnes oznámili, že se rozhodli zformovat Financial Innovation Now, lobby, která bude komunikovat s Washingtonem ohledně nových technologií ve finančnictví.

Jedním cílů skupiny je například zajistit rychlé navyknutí na nové technologie v oblasti mobilních financí. Apple má Apple Pay, Google nabízí Google Pay a i PayPal vstupuje do oblasti mobilních plateb, nedávno koupil společnost Venmo.

„Technologická transformace udělá finanční služby více dostupné a více zabezpečené.“ řekl Brian Peters, výkonný ředitel Financial Innovation Now. „Výzvou je, přetlumočit to úředníkům ve Washingtonu a zajistit, aby na tyto nové technologie neaplikovali staré zákony.“

Mezi další témata, kterým se chce skupina věnovat, je usměrnit zákony pro online půjčky a vytvořit otevřené autentizační protokoly. Dále demokratizovat platební technologie.

Dvě miliardy lidí celosvětově a deset milionu domácností v USA nemá přístup k základním finančním službám. Šířením internetu a mobilních plateb by se to podle nich mohlo změnit.

zdroj: appleinsider

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *