Uživatelé Apple Watch si stěžují na nepřesné měření srdečního tepu

Čím dál víc se rojí stížnosti na nekonzistentnost měření srdečního tepu u Apple Watch. Problém přetrvává i u uživatelů, kteří kvůli problému dostali od Applu náhradní pár.

Ačkoli problém ještě není oficiálně uznaný, mnoho uživatelů Apple Watch se při cvičení s vysokou úrovní zátěže setkává s nepřesnými měřeními srdečního tlaku. Diskuze na toto téma na Apple Support Communities již obdržela více než 3000 zhlédnutí.

V některých případech Apple Watch měří data nekonzistentně při cvičeních jako je CrossFit či P90X, v jiných zas dělá problémy přímo aplikace na cvičení od Applu. Ta měří špatně i běh a chůzi.

Uživatelé výsledky porovnávali se zařízeními, jako je třeba Polar Heart Rate Monitor, které tep měří pomocí elektrod. Ve srovnání s tím byly data naměřené s Apple Watch hrubě mimo.

Apple Watch kalkuluje srdeční tep analyzováním průtoku krve v zápěstí. Procesu se říká
photoplethysmografie. Tento způsob má určité limitace, jako například že z potetované kůže nelze získat výsledky.

Podle webové stránky Applu měření ovlivňuje typ aktivity, kterou člověk vykonává. Rytmické monotónní pohyby jako běh nebo jízda na kole jsou lépe měřitelné než „náhodné pohyby“ jako tenis a box, což je přesně to, na co si uživatelé stěžují.

Vysvětlení, co za problémem může stát, zatím nikdo nemá. První odhady mluví o rozdílech v anatomii jednotlivých lidí.

zdroj: appleinsider

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *