Apple Pay v České republice?

Apple Maps nyní zobrazují, že některé obchody v České republice i v jiných zemích podporují Apple Pay. Jedná se o chybu nebo k nám opravdu tato platební služba brzy dorazí?

Jako první si ikonek Apple Pay v Apple Maps všimli uživatelé v Austrálii. Ihned se začalo řešit, zda se jedná o chybu či zda Apple opravdu plánuje svojí platební službu v Austrálii spustit. Apple Pay ikonku dostaly pouze některé obchody společností Coles a Woolworths, ale třeba větší řetězce jako McDonald ji nedostaly. Proto zůstalo nejasné, zda se jedná o chybu či o náznaky spuštění této služby. Technologicky je totiž Austrálie na Apple Pay připravena.

Nicméně je možné, že se jedná o chybu. Později se totiž ikonky Apple Pay v Apple Maps objevily i v zemích kontinentální Evropy. Jedná se o Finsko a Českou republiku. Hlavně v České republice by spuštění této platební služby nedávalo v tuto chvíli velký smysl, protože existují země s větším trhem a navíc u nás nejsou zatím dostupné ani Apple Watch, které Apple Pay využívají. Na druhou stranu se ale ikonky Apple Pay objevily i v Kanadě, kde je spuštění této služby již potvrzené. A Apple Watch můžou spuštění této služby doprovázet. Před pár měsíci se i objevila zpráva, že Česko je na spuštění Apple Pay připravené a má jednu z nejlepších infrastruktur pro bezkontaktní placení v Evropě.

CSA_egCVEAEFzxm

Apple spustil svoji platební službu poprvé již před rokem v USA, později i ve Velké Británii. Potvrzené je její spuštění také v Kanadě – jak již bylo zmíněno výše – a hlavně v Číně, která je pro Apple poslední dobou extrémně důležitá. 

Zdroj: macrumors.com

This article has 1 comments

  1. nevěřící Reply

    no nevím, přece jen kolik lidí u nás něco od applu má

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *