Dnes je to 14 let od představení prvního iPodu

Přesně před celými 14 lety představil Steve Jobs první iPod, hudební přehrávač, který změnil svět. Vlastníte nějakou verzi iPodu?

První iPod byl představen 23. října 2001 a byl jedním z hlavních produktů, které tehdy skomírající Apple zachránily a vyzdvihly ho ke dnešním obrovským ziskům. Na konferenci ho představil dnes již zesnulý Steve Jobs, který byl od znovudosazení do vedoucí pozice v té době v Applu pouze 4 roky – ačkoli byl jeho spoluzakladatelem, v roce 1985 byl vedením Steve Jobs ze své pozice odvolán, pouze aby mu vedoucí pozice byla v roce 1997 vrácena.

V té době měl Apple pouze jednu produktovou řadu – Macy. Steve Jobs po svém znovudosazení totiž většinu tehdejších projektů ukončil, aby firmu vrátil do ziskovosti. iPod se měl stát revolučním zařízením, které nahradí obrovské discmany a tehdejší malokapacitní MP3 přehrávače. A to se mu i podařilo – iPod je od té doby synonymem pro MP3 přehrávač. V roce 2003 přidal Apple k iPodu ještě hudební distribuční službu iTunes Music, která se v roce 2010 stala největším distributorem hudby.

Podívejte se na video z představení prvního iPodu.

Zdroj: appleworld.today

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *