Bývalý ředitel Microsoftu: záchrana Applu byla ta nejšílenější věc, kterou Microsoft udělal

Bývalý výkonný ředitel Microsoftu Steve Ballmer prohlásil, že záchrana Applu před krachem v roce 1997 byla ta nejšílenější věc, kterou kdy Microsoft udělal.

Microsoft v roce 1997 investoval do Applu 150 milionů dolarů, čímž ho zachránil před krachem. Do vedoucí pozice v Applu se v té době vrátil Steve Jobs, který byl v roce 1985 vedením společnosti odvolán. Podle bývalého výkonného ředitele Microsoftu Steva Ballmera, který svou pozici opustil v roce 2014, se jednalo o velikou chybu.

Ačkoli Steve Ballmer poslední dobou tráví svůj čas spíš na basketbalových zápasech (pokoušel se o koupi předního amerického basketbalového týmu) než vymýšlením technických inovací, byl Bloombergem pozván na rozhovor o současných sporech mezi Microsoftem a Amazonem. Poté, co označil Amazon za „místo nepříliš vhodné k práci“, se téma stočilo na Apple a Ballmer uznal, že Apple odvedl „opravdu dobrou práci“. To je velký kompliment od člověka, který se v minulosti doslova vysmál iPhonu. Ballmer uznal, že záchrana Applu byla obrovská chyba, protože si tím Microsoft sám stvořil jednoho z hlavních konkurentů.

Steve Ballmer je jedním z nejbohatších lidí na světě.

Zdroj: cultofmac.com

This article has 3 comments

  1. Bottle Reply

    A ted se situace obraci – Applu se dar, Microsoftu cim dal min.

  2. KaPr Reply

    Dúfam že keď bude (ak bude) microsoft krachovať že ho Apple zachráni.

    Ale asi som naivný.

  3. Václav Kubák Reply

    Microsoftu, od tý doby, co Balmer opustil své místo CEO a nastoupil Satya Nadella, což je Ind jako poleno a taky podle toho tu firmu vede, klesají prodeje. Proč asi, i když Apple řídí buzna Tim Cook, furt je to podle mne lepší manažer, než byli Balmer a teď Nadella, co houby udělá.
    Microsoft 8 – blbost, 8.1 ješště větší a 10 až po půlroční pauze konečně použitelný, ale i tak tahaji za RAMky a procesor jak vzteklý.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *