Apple Watch snižují prodeje klasických švýcarských hodinek

Švýcarský hodinkový průmysl zažívá nejhorší období od ekonomické krize v roce 2008. Můžou za to i chytré hodinky od Applu. Preferujete klasické, chytré nebo žádné hodinky?

Výsledky prodejů švýcarského hodinkového průmyslu pro třetí čtvrtletí tohoto roku byly zveřejněny a nejsou pro něj nijak pozitivní. Celosvětový export švýcarských hodinek se snížil o celých 8,5 % a podle předpokladů bude tento trend pokračovat.

Hlavním důvodem tohoto propadu je podle analytiků klesající poptávka v asijských zemích, kde byl zahájen prodej Apple Watch. I když konkrétní prodejní čísla svých chytrých hodinek Apple nezveřejnil, podle všeho se prodávají velmi dobře a souvislost s propadem prodeje klasických hodinek je tedy velmi pravděpodobná. Nicméně na tento propad má vliv i propuknutí epidemie respiračního onemocnění MERS v Asii, které má na ekonomiku také vliv.

watchessport

Podle dostupných informací jsou propadem nejvíce zasaženy hodinky v cenové kategorii 200 – 500 švýcarských franků (přibližně 5 000 – 12 500 Kč). Do této kategorie spadá nejlevnější kategorie Apple Watch Sport, která je tedy hlavním viníkem propadu prodejů klasických hodinek.

Ve výsledku to pro švýcarský hodinkový průmysl chvíli před začátkem velmi důležité vánoční sezóny nevypadá dobře, navíc, když Apple plánuje rozšířit prodej svých Apple Watch i do dalších zemí.

Zdroj: cultofmac.com

This article has 1 comments

  1. AppleMan Reply

    Ja osobne mam furt klasicky hodinky, ale uvazuju o chytrych.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *