Velké japonské strojírenské firmy přecházejí na iPady

Sny Applu, stát se standardem v mobilním korporátním prostředí, se začínají realizovat v Japonsku. Všechny velké strojírenské a architektonické firmy se zde rozhodly přejít na iPady a udělat z nich průmyslový standart.

Krok negativně ovlivní Android od Googlu a zhorší snahy Microsoftu přilákat uživatele zpátky k Windowsu v jakékoli formě.

I když obě firmy prodávají spoustu konzumních tabletů (včetně velkého segmentu „dětských“ zařízení) Android není využívaný v korporátním prostředí.

Přechod na iPady eskaloval posledních pár let. Může za to částečně spolupráce Applu s IBM. Například velké designové firmy, které používají Graphisoft ArchiCAD, začaly rychle využívat iPady, jelikož je software doplněn mobilní iOS aplikací BIMx Docs.

Apple vyzdvihnul hlavně Daiwa House Industry, největší stavební firmu domů v Japonsku, kvůli jejich efektivnímu využití iPadu. Společnost má speciálně upravené iOS aplikace, které používá na vše, od navrhování projektů po řízení interních operací.

Obliba iPadů v korporátním prostředí má vliv nejenom na to, jak průmysl pracuje, ale i na to, jak Apple tablety navrhuje. V září představil iPad Pro, tablet velikosti notebooku, doplněný o stylus, kde je možno kreslit a vytvářet anotace. To na menších zařízeních nešlo.

Google tablety s Androidem inzeruje jako mobily s větší obrazovkou. Ve výsledku jsou tak využívány spíše jako zařízení na mobilní hry a sledování videí než na odbornou práci. Microsoft se zas snažil „tabletové“ prostředí integrovat do Windowsů a vyvinul hybridní tablet-laptop, který má umět všechno. Nic z toho výrazně neuspělo.

IBM zveřejnil již více než třicet speciálních průmyslových aplikací pro iPhone a iPad. Jsou mezi nimi bankovní a vzdělávací aplikace, aplikace pro využití ve zdravotnictví, v cestovním ruchu a ve veřejné bezpečnosti. Nedávno vydal i podporu pro Apple Watch.

zdroj: appleinsider

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *