Jak přenést fotografie a videa z iPhonu do iPadu kabelem

K přesunu fotografií z iPhonu do iPadu budete potřebovat oboustranný Lightning kabel. K jeho vytvoření vezměte obyčejný kabel, který používáte k dobíjení iPhonu nebo iPadu, a USB připojte  k  USB foto adaptéru. To v podstatě vytvoří kabel se zakončením Lightning na obou stranách. Ten pak můžete použít k připojení iPhonu k iPadu.

V praxi toto spojení má bohužel jen malou přenosovou rychlost.

Aby vše fungovalo tak, jak má, musíte dbát na to, abyste připojili správný konec ke správnému zařízení. Pokud tedy chcete přenášet fotografie a videa z iPhonu do iPadu, musíte USB adaptér pro fotoaparát zapojit do iPadu a Lightning kabel do iPhonu, jestli naopak chcete přenášet z iPadu do iPhonu, musíte kabel otočit (pozn. redakce: to ale dle našich zkušeností nejspíše nebude fungovat, protože iPhone s USB redukcí nespolupracuje, a to z důvodu vysokého odběru elektřiny, tento pokus už jsme před lety udělali se starším modelem)

iPhone-connected-to-iPad-Lightning-768x1024

Když už máte vše dobře zapojené, zobrazí se vám na zařízení, z kterého chcete přenášet fotografie či videa (v tomto případě z iPhonu) upozornění, které vás bude žádat o povolení k přenosu. Když kliknete na ‚Povolit‘, v iPadu se vám otevře v Obrázcích na dolní liště ikona ‚Importovat‘, kde si můžete prohlížet a ukládat fotografie z vašeho iPhonu.

Allow-this-device-to-access-photos-and-videos-576x1024

Můžete přenášet fotografie a videa z vašeho iPhonu přímo do vašeho iPadu, jako kdyby byl váš iPhone fotoaparát nebo SD karta. Nezapomeňte na to, že přenos bude nejspíše pomalejší, než bude bezdrátový přenos přes AirDrop, speciálně na novějších zařízeních.

Zdroj: iDownloadBlog

This article has 1 comments

  1. Daniel Stopa Reply

    Ulehcili jste mi docela dost prace, s AirDrop neumim a ve vsech tehle vecech se moc nevyznam, USB foto adapter jsem mel jiz doma a tohle me teda nikdy nenapadlo

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *