O budoucí automobil od Applu je zájem

Podle průzkumu mají uživatelé elektromobilů v Apple a jeho budoucí automobil důvěru. Má Apple šanci uchytit se na automobilovém trhu?

Průzkum provedla společnost Morpace, která se zabývá výzkumem trhu. Podle ní mají uživatelé elektromobilů a hybridních automobilů v budoucí elektromobil od Applu důvěru a zajímají se o něj. Zpráva společnosti dále tvrdí, že elektromobil by měl přijít do výroby během roku 2020, což je pouze v malém rozporu s nedávnou informací o zahájení výroby v roce 2019. Průzkum proběhl pouze v USA.

Více než 75 % respondentů uvedlo, že koupi elektromobilu od Applu minimálně zváží. 34 % koupi uvádí dokonce jako pravděpodobnou možnost. Většina potenciálních zákazníků je za elektromobil ochotna zaplatit částku mezi 30 a 50 tisící dolary (přibližně 715 tisíc až 1,2 milionu korun), ale celých 22 % dotázaných je ochotno zaplatit i více. Jako nejčastější ideální partner pro Apple v automobilovém průmyslu byl jmenován Tesla, to se ale vzhledem k rozporům mezi oběma společnostmi jeví jako nepravděpodobné.

Zdroj: appleworld.today

This article has 2 comments

  1. Nicol Škvorová Reply

    No konečně po sto letech! :))) Už se moc těším! Okamžitě koupím! To bude božský: 1.Apple 2.Ferrari 3.BMW

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *