Nové údaje ukázaly, že čip A9 od TSMC mírně předstihuje Samsung verzi ve většině testů baterie

S nedávným odhalením, že společnost Apple získala nové čipy do iPhonů 6s a 6s Plus od dvou různých dodavatelů se zjistilo, že verze vyráběná Samsungem je o 10% menší než verze od TSMC.

Spolu s rozdílnou velikostí přichází rozdíl ve výkonu každého modelu, mnoho recenzí ukazuje – a Apple to nakonec potvrdil také – že mobily s čipem od Samsungu mají o 2-3 % nižší životnost baterie.

Ars Technica dnes publikoval své závěry na základě výsledků sady testů baterií s každým procesorem, ukazující že hardware od TSMC předstihuje hardware vyrobený Samsungem ve většině kategorií, ale ne ve všech.

ars-battery-test

Pro tento test připravil Ars každý displej iPhonu na stejný jas, vyndali SIM kartu z každého telefonu, aby zajistili identickou aktivitu, a vyzkoušeli několik sérií testů, aby viděli jak se každému procesoru dařilo.

Jak můžete vidět na grafu výše, TSMC čip má mírný náskok skoro v každém testu s pouze jednou výjimkou: WebGL. V testování čipu od Samsungu byl vidět mírný náskok před TSMC. Ve ostatních případech vede TSMC, ale nejde o nějak velké rozdíly.

Výsledek testu surfování přes Wi-Fi představovalo druhý největší rozdíl mezi těmito dvěma CPU, ale zásadní rozdíl byl v tom, že rozdíl mezi oběma testy byl 14 minut. Test měřítka pro GFXBench ukázal rozdíl 9 minut.

Největší rozdíl nastal u měření testu Geekbench , který ukázal celou jednu hodinu rozdílu mezi telefony. Dohromady se naměřilo 2-3% rozdíl.

U většiny testů které proběhly v posledních dnech se opět potvrzuje prohlášení společnosti Apple, že životnost baterie mezi oběma modely je zhruba stejná, a pravděpodobně to není tak velký rozdíl, aby působil větší obavy. Je nepravděpodobné, že byste viděli nějaké významné změny na baterii, pokud jste náhodou získali verzi od Samsungu.

Zdroj: 9to5mac

This article has 1 comments

  1. Viky Reply

    Nechapu ze si to takhle velka firma muze dovolit, kdyby byl aspon vykon cipu stejny, ale s temito rozdily.. byla bych hodne nastvana kdybych si koupila ten od samsungu

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *