Ředitel Tesly si utahoval z Applu, pak své tvrzení zmírnil

Výkonný ředitel Tesly Elon Musk svým vtipem na účet Applu opět vyostřil vztahy mezi těmito dvěma společnostmi. Po kritice svůj výrok zmírnil.

Elon Musk se v rozhovoru pro německé zpravodajství Handelsblatt pustil do Applu. Kritizoval Apple Watch, iPad Pro i Apple Pencil. Po otázce na své bývalé zaměstnance, kteří odešli pracovat do Applu, řekl: „Zaměstnali lidi, které jsme my vyhodili. Apple nazýváme „Tesla Hřbitovem“. Pokud nemáte na to pracovat v Tesle, jdete do Applu.“

Tesla a Apple totiž již necelý rok válčí o své zaměstnance. Tesle se podle jejich vlastních slov agresivním náborem podařilo získat již 150 bývalých zaměstnanců Applu, kterému se jich naopak podle Tesly povedlo získat pouze „velmi málo“. Apple má o zaměstnance automobilky zájem hlavně kvůli svému „projektu Titan“, což je elektromobil Applu plánovaný na rok 2019.

Nicméně Musk svoje výroky chvíli po poskytnutí rozhovoru na svém Twitteru zmírnil. Podle jeho tweetu to není tak, že by Apple nesnášel. Prý je to skvělá společnost se spoustou talentovaných lidí a je rád, že Apple plánuje výrobu svého elektromobilu. Na závěr pochválil i jím v rozhovoru zkritizované Apple Watch.

Zdroj: macrumors.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *