iPhone 6s natáčí lépe než zrcadlovka za 65 tisíc korun

Profesionální fotograf Lee Morris porovnal kvalitu videa natočeného novým iPhonem 6s a jeho profesionální zrcadlovkou Nikon. Video z iPhonu je překvapivě výrazně kvalitnější – podívejte se.

Lee Morris použil pro test kvality videa iPhone 6s s několika levnými doplňky pro focení a natáčení. Model iPhone 6s Plus by pravděpodobně video natočil ještě lépe díky své funkci optické stabilizace obrazu. Jako zrcadlovku použil svůj Nikon D750 DSLR, nicméně s objektivem Tamron, který je o trochu méně kvalitní než originální Nikkor.

Test obou zařízení dopadl velmi překvapivě – iPhone natočil video kvalitněji. A to o hodně kvalitněji. Rozdíly jsou výrazné ve věrohodnosti barev, kontrastu i v úrovni detailů. Sám autor testu řekl, že je kvůli jeho výsledku naštvaný, protože smartphone natáčí lépe než jeho zrcadlovka za tisíce dolarů.

1

K testu samozřejmě můžou být vzneseny námitky, na což ostatně upozornil i Lee. Videa byly natáčeny v ideálních světelných podmínkách – při horším osvětlení by si pravděpodobně Nikon vedl mnohem lépe. Také má zrcadlovka mnohem širší škálu možností různých efektů a přizpůsobení. Nicméně při klasickém natáčení v dobrých světelných podmínkách lze konstatovat, že iPhone opravdu natáčí lépe.

Zdroj: 9to5mac.com

This article has 1 comments

  1. LadyKarneval Reply

    Ne pokazdy jsou ty idealni svetelny podmínky k dispozici.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *