Nový 4K 21,5″ iMac již brzy

Podle několika zdrojů se nový 21,5palcový iMac s rozlišením 4K začne prodávat již v říjnu. Máte doma nějaký iMac?

Menší z iMaců konečně dostane vysoké rozlišení 4K. 21,5palcová verze se tak přiblíží té 27palcové, která má v současnosti rozlišení dokonce 5K. A prodávat se podle několika zdrojů začne už za necelý týden, 13. října – minimálně ve větších zemích, ale možná i v České a Slovenské republice. Hned po vydání má být ale nových iMaců dostupné pouze omezené množství, větší množství vyrobených kusů přijde do obchodů až začátkem listopadu.

4K verze 21,5palcového iMacu bude vzhledově identická s předchozí verzí. Hlavní novinkou je samozřejmě displej s rozlišením 4K – v tomto případě 4096 x 2304 pixelů – ale také mnohem výkonnější grafická karta. Na nových iMacích bude také pravděpodobně již předinstalovaný nový OS X El Capitan. Spekuluje se i o nové myši Magic Mouse 2 s technologií pro detekci síly stlačení Force Touch a i novou Bluetooth klávesnicí s lepší výdrží baterie.

Cena zatím oznámena nebyla, ale vzhledem k tomu, že rozdíl mezi 27palcovou klasickou a 5K verzí začíná na 6 tisících korunách, tak se dá očekávat, že cena nového 21,5″ 4K iMacu bude začínat přibližně na 38 tisících korunách.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *