iPhone 6c na jaře příštího roku?

Může být příští rok představen cenově dostupnější iPhone?

První a zatím i poslední levnější verze iPhonu 5c vyšla v roce 2013 a s velkým prodejním úspěchem se nesetkala. iPhone 5c byl sice levnější, ale vzhledem k plastu jako použitému materiálu pro výrobu těla a lacinému vzhledu byla cena stále moc vysoká. Proto se očekávalo, že Apple v této řadě v nejbližší době pokračovat nebude, i když před zářijovou konferencí nějaké zvěsti o iPhonu 6c byly – ty se ale nakonec nepotvrdily.

Nicméně nyní analytička Ananda Baruah z investiční banky Brean Capital naznačila, že levnější verze iPhonu by přece jen přijít mohla, a to příští rok na jaře. Podle ní by se mohlo jednat o zařízení o velikosti iPhonu 6s, akorát jeho osekanější a levnější verze, která by mohla oslovit novou skupinu potenciálních zákazníků.

Možná by ale iPhone s nižší cenou mohl být podobný současným iPhonům, akorát menší. To nedávno naznačoval jiný analytik, Timothy Arcuri z investiční skupiny Cowen and Comapny. Podle něj Apple uvažoval i o třetí, 4palcové verzi iPhonu 6, nicméně nakonec od této myšlenky opustil. Pro porovnání – 4 palce měl displej iPhonu 5 a 5s. Možná tedy bude levnější verze iPhonu představená na jaře – pokud tedy nějaká bude – právě tento model s menším displejem.

Úvodní obrázek je pouze ilustrační.

Zdroj: iphonehacks.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *