Máte problémy se světlem při pořizování fotografií na iPhonu 6s? Zkuste vypnout Live Photos pro větší kvalitu!

iPhone 6s a 6s Plus obsahují nové, aktualizované fotoaparáty, stejně tak jako softwarovou novinku Live Photos, což je kombinace fotografie s třívteřinovým videem.

Nicméně od některých uživatelů se objevily informace, že fotografie pořízené při nedostatečném osvětlení byly zrnité i přes to, že Apple vychvaloval lepší výkon při nízkém osvětlení. Je sice pravda, že lepší snímky pořídíte v dobře osvětlených prostředích, ukazuje se ale, že Live Photos významně ovlivňuje kvalitu fotografie pořízené v tmavším prostředí. Proč?

lp1

Abyste mohli pořídit Live Photo, musí iPhone 6s neustále nahrávat video ve 12fps. Když je snímek fotografován, nemůže mít expozici dostatečně dlouhou, aby se zachytilo více světla a vytvořil se tak jasnější obraz pro fotografii. Nemůžeme tedy dostat tu samou expozici nebo ISO tak, jak při normálním, samostatném snímku.

Tudíž, jestli se Vám zdá, že Vaše snímky nemají v tmavších prostředích dostatečnou kvalitu, jakou byste očekávali od vašeho nového iPhonu 6s, zkuste zakázat Live Photos přepnutím tlačítka v horní liště v aplikaci Fotoaparát.

Standardně máte funkci Live Photos zapnutou a tak to i můžete nechat, protože přináší mnoho výhod oproti klasické fotografii. Nicméně doporučujeme Live Photos vypínat při horším osvětlení.

Jak ví každý fotograf, světlo je základ fotografování a je jedno, zda fotíte na mobil či profesionální zrcadlovku. Osvětlení se tedy musí přizpůsobit každé zařízení, se kterým fotografie pořizujete. A proto jsme vám přinesli tento tip.

Zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *