Kompas v iOS 9 obsahuje bug, který ovlivňuje aplikace s augmentovanou realitou

Potenciální bug, objevený v nejnovějším iOS 9, ovlivňuje určité aplikace určené na běhání, které používají kompas a gyroskop. V některých případech se vyrenderovaná data z těchto senzorů nedají zpracovat.

Lidé zaznamenávají problém například s populární aplikací Sky Guide. Ta senzory využívá k tomu, aby proměnila display zařízení v interaktivní mapu noční oblohy. Běžně stačí jen namířit iPhone k obloze a okamžitě se objeví nejrůznější souhvězdí a konstelace, na iPhonech 6s s iOS 9, včetně nejnovějšího 9.0.1 updatu, však mapa nekontrolovatelně tiká a seká se.

Vývojář z Fifth Star Lab problémy ovlivňující Sky Guide potvrdil. Skutečně se prý týkají jen nejnovějších iPhonů 6s, starší modely nejsou dotčeny. Další aplikace využívající augmentovanou realitu, které spoléhají na data z kompasu a gyposkopu, jsou například Apple mapy.

Apple čelil podobným problémům v roce 2013, kdy si majitelé iPhonů 5s stěžovali na fungování kompasu v iOS 7. Tehdy se Applu nepodařilo v zařízení správně nakalibrovat firmware, jelikož přecházeli z dodavatelů součástek STMicroelectronics na Bosch.

S extrémně citlivými komponenty jako jsou tyto, má Apple opakovaně problém.

iPhone 6s a iPhone 6s Plus obsahuje ten samý InvenSense chip a Bosch akcelerometr jako minulý iPhone 6. Vylepšený má jen senzor pohybu.

zdroj: appleinsider

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *