První dokumentární film natočený ve 4K na zcela novém iPhonu 6s Plus

Už jsme viděli několik velice kvalitních fotek od profesionálních fotografů, které byly vyfoceny na nový iPhone 6s před tím, než byl představen, ovšem dnes tu máme asi zatím nejlepší příležitost vidět natočené video na aktualizovaný fotoaparát iPhone 6s s kvalitou 4K.

„The Painter of Jalouzi“ je krátký dokument, který sleduje malířovu cestu na zlepšení chudinské čtvrti na Haiti. Film byl hotov díky Davidu Dargovi a Brynu Mooserovi pro Ryot a byl celý natočen na nový iPhone 6s Plus. Tým se s námi podělil o několik myšlenek z natáčení:

„Když se podíváme na ten film teď, jsme překvapeni, jak dobře je to natočené, když zvážíme že jsme natáčeli, ehm, na telefon“ řekl se smíchem David Darg. „V poměrně krátkém čase jsme přešli z děsivých, pixelových fotek telefonů k těm, které jsou stejně dobré jako fotoaparáty, které seženeme za několik desítek tisíc korun… Když jsme slyšeli, že nový iPhone umí natáčet videa ve 4K, přemýšleli jsme, co by jsme tak mohli zfilmovat, aby to dokázalo kvalitu fotoaparátu. Jalouzi je vizuálně velmi okouzlující. Horská strana je plná detailů a barev, je to tedy náročný test schopnosti fotoaparátu iPhone 6s Plus. Natočit tyto záběry jsme chtěli již dávno.“ řekl David.

d2

d3

Všimli jsme již dříve, že fotografie a videa byly pořízené novými iPhony 6s Plus a ne iPhony 6s, a to hlavně díky optické stabilizaci, která není obsažená v menší verzi. Oba nové iPhony mají 12 magapixelový iSight fotoaparát s 1.22 µ pixely, automatické zaostřování a další softwarové vylepšení díky novému iOS 9.

Apple zveřejnil několik fotografií týdny před představení iPhonů 6s. Nejdříve jsme viděli fotografie pořízené z mola z New Yorského Fashion Weeku díky Vogue, následovaly snímky z MLB (baseball) zveřejněné ve Sports Illustrated a poté, jako nejnovější, jsme viděli fotografie v National Geographic z focení Číny.

Zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *