Zoufalý Samsung zkouší prodat svoje telefony lidem ve frontě na nový iPhone

Zoufalý Samsung pokračuje se svými útoky na Apple. Své skomírající prodeje zkouší zvrátit reklamou přímo před londýnským Apple Storem, kde zákazníci čekají ve frontě na nový iPhone 6s.

Samsungu se poslední dobou nedaří. Jeho zisky dlouhodobě klesají stejně jako hodnota jeho akcií. Jeho novému modelu Galaxy S6 Edge se zpočátku prodejně dařilo, jenže Samsung podcenil jeho výrobu, zájem o něj opadl a nyní je Samsung nucen snížit jeho cenu, aby zvýšil jeho slabé prodeje. Zájem o jeho aktualizovanou verzi Edge+ je vlažný od začátku.

Na poli smartphonů ho vytlačuje jak Apple, tak i vzrůstající čínští konkurenti Huawei a Xiaomi. Samsung tak dělá, co může – např. reklamou útočí přímo na iPhony, které se nyní prodávají skvěle. iPhone 6 se prodával nejlépe v historii a svými prodeji předčil všechny své konkurenty, včetně těch ze Samsungu. A nový iPhone 6s podle nejnovějších zpráv míří ještě výš – podle Applu je velmi reálné prodat během prvního víkendu celých 10 milionů jeho kusů. Pro srovnání – Samsungu trvalo celý měsíc, než se prodalo 6 milionů kusů jeho modelu Galaxy S6.

Nyní Samsung přidává ke své marketingové kampani mířené přímo na nedostatky iPhonu nový útok – před londýnský Apple Store, kde je momentálně jako každý rok obrovská fronta (o které si mimochodem může Samsung nechat pouze zdát) zákazníků čekajících na nový iPhone 6s, vyslal své zaměstnance, aby tam dělali reklamu na jejich smartphony. Tito zaměstnanci mají modré oblečení typické pro zaměstnance Applu a lidem ve frontě dávají láhve s vodou, přikrývky a polštáře se sloganem Samsungu. Na zádech mají transparenty s reklamou na jejich modely Galaxy S6 Edge a Edge+. K tomu se navíc na oficiálním britském Twitteru Samsungu začaly objevovat tweety vysmívající se frontě před Applem.

Zdroj: idownloadblog.com

This article has 8 comments

  1. padadam Reply

    Za zoufaly bych asi Samsung neoznacoval, ale tohle je fakt spatny marketingovy tah.

  2. full_metal Reply

    hodne lidi da prednost huawei nebo xioami pred samsungem kvuli cene

  3. Mara Reply

    Pro normalni lidi okolo 20 je samsung jedinou volbou pak jsou tu socky kteri jdou do hua-sracu a dalsi typ jsou frajeri kteri potrebujou mit to pojebane jablko v zrdcadle vedle sebe kdyz se foti 😎

    • Peter Reply

      😀 hua-sracu?:D ty aj vies nieco o telekomunikacnom priemysle?:D samsung je zbytocne predrazena mala telka nic viac

  4. Dominik Reply

    Zda se mi, ze je to spis trochu nafouknute jako dnes každá zprava. Ale rozhodovat se mezi huawei nebo samsung…volim jasné apple. Ne ze jablicko sem, jablicko tam. Ale kvůli super ergonomii telefonu, jednoduchém ovládání a telefon zvládne všechno. Od doby co mam iPhone jsem vyhodil tablet a na PC jen hraju hry.

  5. apple shit Reply

    Tak zoufalý že polovica iphonu je od samsungu vyrobené -_-

    • Martin Reply

      Tak to je pekná sračka.. iphone 5 mal naposledy v jan 2015 komponenty od ťamťungu, teraz ich robí Intel a súkromné firmy 😉

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *