Podívejte se, jak nový iOS 9 zpomaluje starší zařízení

Na YouTube se objevila tři videa, která srovnávají rychlost staršího iOS 8.4.1 a nového iOS 9.0.1 na iPhonech 4s, 5 a 5s. Podívejte se, jak nový iOS zpomaluje reakce systému.

Vždy, když vyjde nová verze iOS, mají uživatelé starších zařízení obavy ze zpomalení systému. Nový iOS 9 se sice stal nejrychleji stahovaným systémem – běží na něm už přes 50 % iOS zařízení – nicméně na zpomalení systému si velká část z nich opravdu stěžuje.

YouTube kanál iAppleBytes se tedy rozhodl reálnou rychlost zpoždění změřit. Objevila se zde tři videa, která porovnávají rychlost iOS 8.4.1 a iOS 9.0.1 na iPhonech 4s, 5 a 5s – tedy na třech nejstarších iPhonech, které jsou s iOS 9 ještě kompatibilní. Na videích je vidět, že nejzásadněji se aktualizace na nový operační systém projevila na nejstarším iPhonu 4 – zde je zpomalení opravdu zřetelné. Naopak u novějšího iPhonu 5s je zpomalení minimální. Na druhou stranu např. kamera se načítá po aktualizaci na všech zařízeních rychleji.

Srovnání aktualizace na iPhonu 4s

Srovnání aktualizace na iPhonu 5

Srovnání aktualizace na iPhonu 5s

Na videích je použita již nová verze iOS 9.0.1, která vyšla včera a její instalace mnoho uživatelům jejich problémy vyřešila.

Zdroj: 9to5mac.com

This article has 2 comments

  1. juraj Reply

    no musim sa pridat ku tym,ze upgrade spomalil iphone a dokonca ani 9.0.1 vcerajsia mi problem nevyriesila a stale je pomalsi a to mam iphone 5S

  2. Adam Reply

    Můj iPod touch 5th gen mi přijde rychlejší než Predtim.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *