Zákaznice omylem obržela nový iPhone 6s již před jeho vydáním

Nový iPhone 6s, který má vyjít až za tři dny, byl pravděpodobně omylem doručen do domu zákaznice z USA. Ta ho otestovala a podle benchmarku Geekbench je nový iPhone nejvýkonnějším smartphonem na trhu.

Adrienne Levin žije na západním pobřeží USA a pracuje jako grafická designérka. Když jí byl dnes doručen balík, nestačila se divit. Byl v něm totiž nový iPhone 6s, který má do prodeje přijít až v pátek. Protože je technicky založená, začala hned svoje zařízení v nové barvě Rose Gold testovat.

Pro měření výkonu použila benchmark Geekbench 3. Ten ukázal, že podle kritérií tohoto benchmarku je iPhone 6s nejvýkonnějším smartphonem na trhu. To ale není takovým překvapením, protože už teď byl na prvním místě tohoto žebříčku v případě testování jednoho jádra minulý model iPhone 6. Zajímavější je, že nový iPhone je přibližně o 50 % výkonnější než ten minulý a že je dokonce výkonnější než iPad Air 2.

Adrienne na svém Twitteru potvrzuje to, co jsme již věděli – nový iPhone 6s má velikost RAM 2 GB. Do teď ale nebyla známa hodnota taktovací frekvence dvoujádrového procesoru, která je 1,8 Ghz. To je výrazným vylepšením oproti minulého modelu iPhonu, který má 1,4 GHz. iPhone 6s v testech výrazně vítězí nad v současnosti nejvýkonnějším smartphonem s Androidem, Samsungem Galaxy S6 Edge+, který by papírově se svými 4 GB RAM a osmijádrovým procesorem s taktem 2,1 Ghz měl být mnohem výkonnější.

Adrienne natočila i video v rozlišení 4K, které můžete vidět níže. Video má ale na Twitteru sníženou kvalitu.

Datum vydání nového iPhonu 6s v ČR a SR není dosud znám, očekává se konec října.

Zdroj: macrumors.com, primatelabs.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *