Apple Watch zachránily mladíkovi život

17letý mladík vyhledal lékařskou pomoc po tom, co ho jeho chytré hodinky Apple Watch upozornily na nezvykle vysoký tep. To mu zachránilo život. Budou podobné situace nastávat častěji?

Paul Houle je sedmnáctiletý hráč amerického fotbalu. Apple Watch si koupil pár dnů před nástupem na intenzivní předsezónní trénink. Po dvou dnech trénování si všiml, že jeho tep se neustále pohybuje kolem 145 úderů za minutu – zdravý člověk má mít maximálně 80.

Poté mu po tréninku začaly problémy s dýcháním a bolest v zádech. Paul tomu nejdřív nevěnoval pozornost, ale pak si vzpomněl na svůj vysoký tep a vyhledal proto lékařskou pomoc u zdravotní sestry, která byla fotbalovému týmu k dispozici. Ta ho po vyšetření okamžitě poslala do nemocnice. Tam se ukázalo, že mladíkovi selhávají ledviny v důsledku zraněného svalu. Pokud by lékařskou pomoc nevyhledal a šel trénovat i další den, pravděpodobně by zemřel přímo na hřišti.

Není to poprvé, co zařízení Applu někomu zachránilo život. Minulý měsíc zůstal jiný mladík v americkém státě Tennessee uvězněný pod dodávkou a jenom díky hlasovému rozhraní Siri si byl schopný přivolat pomoc. Minulý rok zase dvouleté dítě pomocí Siri zavolalo pomoc své matce, která u sebe doma zkolabovala.

Zdroj: cultofmac.com

This article has 1 comments

  1. DzizisKrajst Reply

    Podle me casem bude mit tlakomer nonstop na sobe kazdy z nas.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *