Technologie 3D Touch bude fungovat i přes ochrannou fólii

iPhone 6s a iPhone 6s Plus bude obsahovat novou technologii nazvanou 3D Touch. Ta registruje tlak vyvinutý na obrazovku a umožňuje tak nová gesta. 3D Touch funguje pomocí kapacitních senzorů, které jsou umístěny pod displayem a měří mikroskopické změny ve vzdálenosti skla a vrstvy pod ním a kombinuje je se signály z dotykového senzoru a akceleromentu.

Kvůli způsobu, jakým 3D Touch funguje, se vyskytly spekulace, že technologie nebude na nových iPhonech přes ochranné fólie fungovat. Šéf marketingu Applu Phil Schiller dnes v emailu pro 3D Techtronics uvedl, že fungovat bude. Stačí jen dodržet designové pravidla, které Apple udává. „Ano, ochranné fólie, které dodrží naše pravidla, budou s 3D Touch fungovat.“ napsal.

Pokyny pro návrh krytů na iPhony udávají, že fólie musí být vodivá, nesmí přesáhnout 0,3mm v šířce a nesmí umožňovat vzduchové bubliny.

Ochranných fólií existuje celá řada. Pořídit se dají přímo v online obchodu Applu, nebo u autorizovaných prodejců. Nové iPhony jsou svojí velikostí podobně velké, jako svoji předchůdci a tak je možné, že na ně budou pasovat fólie určené na iPhone 6. Čeká se však na oficiální potvrzení od výrobců.

iPhone 6s a iPhone 6s Plus vycházejí 25. září.

zdroj: macrumors

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *