Apple najal odborníka na sociální sítě

Firma nedávno najala Taia Trana, specialistu v oblasti digitálního marketingu. Tran dříve pracoval na Twitter prezentaci Beats by Dre. Znamená to, že by Apple měnil svojí marketingovou strategii?

V Tranově LinkedIn profilu stojí, že od května do září byl v Applu na stáži, během čehož pracoval na obrazu Beats by Dre v sociálních sítích, zejména na instruktážních videích určených pro Twitter.

Teď je manažerem digitálního marketingu Applu a svojí náplň práce popisuje jako „výrobu strategie, jak pečovat o proaktivní zákazníky“. Twitter, jako kanál zákaznického dosahu, je pro hlavní spotřebitelské značky do značné míry nezmapované území. Zapojení Applu je v tomto smyslu dost neobvyklé.

Do teď se firma do komunikace se zákazníky skrze sociální sítě moc nezapojovala. Jediný náznak změny bylo spuštění Apple Music. Vedle kanálu na podporu Beats by Dre a oficiálního Twitter účetu App Storu, Apple v červenci založil Snapchat účet pro Apple Music. Používá ho k propagaci video obsahu Beats 1 Radia.

Neví se, jestli v tom hrál Tran nějakou roli nebo ne. Jeho parketou je marketing na sociálních sítích. Vystudoval UC Berkeley a pak pracoval v reklamní firmě Prezi a technických gigantech Flextronics a Samsung. Na Berkeley Haas School of Business také o marketingu a sítích přednáší.

O jeho náplni v Applu se toho zatím moc neví, jisté je však jedno: Apple se konečně začíná angažovat na sociálních sítích.

zdroj: appleinsider

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *