Apple chystá pro iCloud, iTunes a Siri společnou cloudovou platformu

Podle serveru The Information Apple plánuje vybudovat společnou unifikovanou cloudovou platformu, která bude spojovat iCloud, iTunes a Siri.

Zpráva říká, že nová platforma by měla být založená na Siri, která běží na open source softwaru jménem Mesos. Systém bude využívat něco, čemu se říká orchestrace. Orchestrace zabezpečuje koordinaci procesů a výměnu informací pomocí webových služeb (podle wikipedie).

Apple začíná na open source software klást větší důraz. Chce přilákat open source inženýry, kteří by mu pomohli vylepšit jeho webové služby. Teprve uvidíme, jak daleko se společnost odkloní od své tradiční kultury hlubokého tajemství.

Firma občas vyžaduje, aby byl kód pro open source produkty překládán prostřednictvím third-party softwaru. Jedna osoba, co procesem prošla, řekla, že cítí, že předložení kódu přes open source projekt jako je Mesos nebo Hadoop je manažery v Applu odsuzováno. Nicméně proces se prý v průběhu času lepší.

Apple se konečně začíná otevírat komunitě a být se svými open source projekty více transparentní. Zveřejnil také některé technologie, které používá – Hadoop, HBase, Elasticsearch, Reak, Azkaban a Voldemort.

Bloomberg v červnu zjistil, že Apple pracuje na vysoko rychlostní CDN (content delivery network) a plánuje vylepšit svoje data centra vlastními technologiemi, aby lépe konkuroval Amazonu, Googlu, Microsoftu a dalším poskytovatelům cloudových služeb. Vylepšená infrastruktura by měla vyústit v rychlejší webové služby a efektivnější poskytování cloudové obsahu, jako je například streamování hudby.

zdroj: macrumors

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *