Aplikace VLC na Apple TV umožní přehrávat širokou škálu formátů videa

Je to jen pár dní, co Plex oznámil svojí vlastní aplikaci pro novou Apple TV a už se objevují další. Vývojáři stojící za populárním přehrávačem VLC nechtějí zůstat pozadu a včera oznámili, že také podpoří novou platformu a chystají vlastní aplikaci. Moc detailů zatím není známo. Tým VLC jen oznámil, že začali pracovat na VLCKit pro tvOS.

„Právě vzniknul první kód VLCKit pro tvOS“ píše se v příspěvku. „Je moc brzo na to říct něco víc“. Zatím není jasné, jak bude VLC do nové Apple TV implementován. Na iOS VLC umožňuje přehrávat několik druhů video formátů. Soubory se dají synchronizovat mezi službami typu Dropbox, iCloud Drive, iTunes a GDrive. Pokud to bude zde stejné, stane se nepochybně VLC jednou z nejpopulárnějších aplikací.

Minulý týden oznámila svůj příchod na Apple TV streamovací služba Plex. Současná verze zařízení Plex nepodporuje, jen pomocí jailbreaku. Jak Plex, tak VLC jsou poměrně tajnůstkářský, ale je jisté, že ani jedné aplikace se do konce října kdy jde nová Apple TV na pulty obchodů nedočkáme.

zdroj: 9to5mac

This article has 1 comments

  1. Jahoda Reply

    VLC je nejlepší program na přehrávání videa, to udělali dobře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *